Manager Research & Selectie | Diversificerende Strategieën

Ik zou niet aarzelen om hen aan te bevelen, vooral voor de verkoopbare alternatieven, gebaseerd op de kracht van de betrokken mensen en de strengheid van hun due diligence proces.

Endowment, Noord-Amerika

Diversificatie is een zeer persoonlijke beleving

Het "Diversifying Strategies" team, geleid door een veteraan in deze bedrijfstak Dr. Toby Goodworth (Managing Director), bestrijkt hedge funds, FoHFs, liquid alternatives, multi-asset, valuta en grondstoffen.

De portefeuilles van beleggers zijn niet identiek. Daarom zien de exposures – en de effectieve diversificatie van deze exposures – er niet allemaal hetzelfde uit. Bovendien hechten pensioenfondsen, goede doelen en ander instituten radicaal verschillende percepties en restricties aan deze sector, met name op het gebied van kosten.

In de selectie van managers binnen diversificerende strategieën is een hoge mate van maatwerk in combinatie met technische deskundigheid van het grootse belang voor onze klanten.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft Toby en zijn team de weg bereid voor innovatieve manieren om over alternatieve beleggingen na te denken en hoe hiertoe toegang te krijgen. Naast het bedienen van onze klanten die ons inhuren, streeft het team ernaar de industrie en beleggers voor te lichten over minder bekende beleggings categorieën zoals Alternative Risk Premia (of “Alternative Beta”).

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

01

Market-Independent Absolute Return

This investor sought market-independent strategies which exhibit very limited equity / credit beta (structurally and empirically)—ideally less than 0.1 in normal and stressed equity markets.

02

Asia Multi-Strategy Hedge Funds

This investor was making a first-time allocation to Asian Multi-Strategy hedge funds.

03

Multi-Asset Absolute Return and Risk Parity

The investor was seeking to invest $100m with one Multi Asset manager via a pooled fund. The objective was to generate absolute returns of 5-6% (net of fees) over rolling 3-year periods, with a risk budget of up to 10% volatility and low-to-moderate equity beta.

04

Multi-Asset Total Return

A European corporate pension plan was seeking to invest EUR 100m in a Multi-Asset Strategy, via a segregated account.


Market Intelligence

  Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid van bfinance.

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

}