Experts in
Manager onderzoek
& selectie

Het bfinance-model geeft beleggers het stuur in handen van een krachtig en beproefd onderzoeksproces voor beheerders. Er zijn geen buy-lists: de enige criteria zijn die welke samen met onze klanten worden bepaald. Een volledige dekking van het beheerdersuniversum creëert echte concurrentie en biedt een ruimere keuze, van bekende namen tot opkomende strategieën. Specialisten in activaklassen en een team van analisten fungeren als een verlengstuk van het team van de belegger.

WAT ONZE KLANTEN WAARDEREN

Controle. Blijf aan het stuur zitten met voortdurende flexibiliteit en extra middelen wanneer u die nodig hebt. Pas doelstellingen en processen aan uw behoeften aan. Onderhandelen met een sterkere hand.

Maatwerk. Bepaal unieke prioriteiten, pas projecten aan de vaardigheden van uw intern team aan, zorg voor de ruimste keuze aan leveranciers, definieer ESG-parameters.

Duidelijkheid. Volledige transparantie over methode en analyse, zodat beslissingen kunnen worden verantwoord met een robuust controlespoor. Zichtbaarheid en validatie ondersteunen een sterke governance.

bfinance gaf ons in elke fase van het proces feedback en luisterde naar onze input. Ik vond het fijn dat het niet 'een gesloten doos' was - we konden onze gedachten aan het proces toevoegen.

DR. ANGELO MAURI - HOOFD FINANCIËN, ENPAP, ITALIE
25.000+
strategieën in ons Investment Manager Platform
$150m+
gemiddelde omvang van het mandaat voor cliënten waarmee in 2021-2022 is gewerkt
1.500+
managersvergaderingen gehouden vorig jaar
200+
strategietypen op liquide en particuliere markten

Wat maakt het anders?

Een vernieuwende aanpak van managersonderzoek

Elke institutionele belegger is uniek, met specifieke prioriteiten, behoeften en middelen. De filosofie van bfinance inzake managerselectie is gegroeid uit onze overtuiging dat deze verschillen centraal moeten staan in onze benadering.

Geen kooplijsten

Het platform biedt een uitgebreide dekking van het aanbiedersuniversum, van bekende namen tot moeilijk te bereiken boetieks, met een robuust controlespoor van belangrijke beslissingen. In tegenstelling tot de 'kant-en-klare' aanbevelingen die zo vaak door onze collega's worden gebruikt, zijn de oplossingen gericht op de specifieke behoeften en beperkingen van cliënten

Deskundige middelen

Elke cliënt heeft volledige toegang tot zijn eigen projectteam, met inbegrip van zijn senior asset class specialist. Wij beschikken over een team van senior onderzoekers voor alle belangrijke publieke en particuliere markten, van wie velen geld hebben beheerd, en over een team van analisten.

Concurrentie aanwenden

Wij creëren een gelijk speelveld voor vermogensbeheerders, zodat alle aanbieders die geschikt zijn voor het mandaat van één belegger tegen eerlijke voorwaarden kunnen concurreren. Echte concurrentie ondersteunt ook de belangen van beleggers en geeft cliënten een sterkere onderhandelingspositie.

manager selection globe

ESG op maat

Als het op verantwoord beleggen aankomt, brengen beleggers heel verschillende overtuigingen en eisen met zich mee. Een sterk op maat gesneden benadering zorgt ervoor dat ESG-oordelen niet 'one size fits all' zijn, terwijl diepgaande expertise onze cliënten helpt verder te kijken dan oppervlakkige hokjes aankruisen.

Integriteit waarborgen

Het kantoor streeft naar een bedrijfsmodel dat belangenconflicten vermijdt en dat het verstrekken van onafhankelijk, objectief advies consequent ondersteunt. Het bedrijf beheert bijvoorbeeld geen geld en levert geen OCIO-diensten. Een innovatief prijsmodel stemt onze belangen af op die van onze cliënten.

Volledige verzorging

Wij bieden uitgebreide diensten aan, waarvan vele op inclusieve basis. Deze omvatten onder meer opleiding van de raad van bestuur, analyse van het portefeuillerisico, strategieselectie, evaluatie van de kansen, onderhandelingen over voorwaarden en toezicht op de prestaties van de beheerder.

What our clients say...

Manager Research & Selectie

Asset Classes

01

Aandelen

Actieve, passieve en smart beta strategieën op alle ontwikkelde en opkomende markten.

02

Vastrentende Waarden

Volledige dekking obligatie-markt van core global aggregate tot leveraged loans en alternatief krediet.

03

Private markets

Private Debt, private equity, infrastructuur, onroerend goed en real assets.

04

Diversificerende Strategieën

Hedge funds, liquid alternatives, multi-asset, valuta, grondstoffen en meer.


Contact Us

If you would like more information on our manager selection services

Get in touch
}