De slagkracht van bfinance gaat verder dan het alleen selecteren van managers of beheerders. Zodra de portefeuille van externe beheerders is vastgesteld,  vragen de klanten steeds vaker om advies over de totale beleggingsportefeuille.

De onderliggende managers en fondsen, in het bijzonder bij complexe beleggingen zoals hedge funds en alternatieve beleggingen, vragen qua monitoring en analyse om een grotere diepgang en hogere frequentie. Dit kost vaak onevenredig veel tijd en specialistische kennis van de eigen teams.

Wij acteren als ogen en oren voor de opdrachtgever. Wij monitoren en assisteren bij het vaststellen van de juiste beleggingen. Wij focussen in detail op de portefeuille van de klant en baseren ons hierbij op de meeste actuele gegevens qua performance, asset mix en medewerkers.

Voordelen voor de klant:

• We hebben een “handen uit de mouwen” mentaliteit en spreken rechtstreeks met beheerders. Wij stellen hen de juist vragen en zorgen ervoor dat alle wijzigingen, goede of slechte, worden meegenomen in onze analyses.

• We combineren dit onderzoekswerk met kwantitatieve risico-rendementsanalyses. We beoordelen niet alleen de performance van de manager sec maar analyseren de gehele referentiegroep (peer group). We willen weten of ze hun doelstellingen behalen en of ze het beter zouden kunnen doen.

• Zoals bij al onze diensten, kiezen we steeds een klantgeoriënteerde benadering. Met behulp van maatwerkrapporten kan de klant vervolgens vaststellen of de doelstellingen gegeven de huidige beleggingen haalbaar zijn.

Related Links:

Stichting Nedlloyd Pensioenfonds Case Study