Ontwerp beleggingsstrategie, ontwikkeling en herziening

bfinance helpt klanten met het ontwerpen van de beleggingsstrategie en het samenstellen van de portefeuillemix.

Dit kan variëren van het checken of de portefeuille voldoende risico bevat om de rendementsdoelstellingen te kunnen realiseren tot het suggereren van betere diversificatiemogelijkheden en/of het besparen op fees door de uitbesteding van het beheer te reorganiseren.

We gebruiken hierbij door onszelf ontwikkelde modellen waarmee we voor onze klanten kunnen vaststellen of het potentiële niveau van risico (risk drivers) en rendement (return drivers) in voldoende mate in de portefeuille aanwezig zijn. Wij hebben een aantal instrumenten, waaronder Portfolio Risk Solutions, waarmee getest kan worden of voorgestelde veranderingen tot de beoogde effecten kunnen leiden.

bfinance analyseert data op zowel het individuele managerniveau als op het totale portefeuilleniveau, om verborgen exposures, correlaties of overlappingen op te sporen. We gebruiken deze informatie om samen met de klant de effectiviteit van de bestaande allocatie te beoordelen. Tevens kunnen door het eventueel toevoegen van nieuwe activa aan de portefeuille potentiële diversificatievoordelen worden geanalyseerd.

bfinance diensten inzake beleggingsstrategie houden het volgende in:

• Diepgaande kennis van impliciete of expliciete exposures

• Analyses uitsluitend gericht op uw beleggingsdoelstellingen

• Oplossingen in overeenstemming met uw beleggingsrestricties

• Beleggingen om de diversificatie te verbeteren

Related Links:

Pension Fund Asset Allocation Survey Brochure